Microsoft is officieel met Sony in gesprek om eventueel voor de Xbox 360 een Blu-ray-speler op de markt te brengen. Het zat er natuurlijk al een tijdje aan te komen, en nu HD DVD definitief uit beeld is verdwenen lijkt een overstap van Microsoft ook niet meer dan logisch.

Tegenover de Financial Times verklaarde Stan Glasgow, directeur van Sony Electronics met zowel Microsoft als Apple in gesprek te zijn over eventuele ondersteuning van Blu-ray door beide bedrijven. Microsoft was mede door de consolestrijd met Sony een groot voorstander van het HD DVD-formaat. Ze hadden onder andere een externe HD DVD-speler voor de Xbox 360 uitgebracht.

Maar nu Toshiba het HD DVD-formaat definitief vaarwel heeft gezegd lijkt het voor velen een logische stap dat Microsoft overstapt naar Blu-ray. Microsoft lijkt er zelf ook wel wat voor te voelen, maar hoe dit in zijn werk zal gaan is nog maar de vraag. Gezien de bijkomende kosten voor een geïntegreerde Blu-ray-speler in de 360 is de meest voor de hand liggende optie een externe Blu-ray-speler voor de Xbox 360. Maar ook losse Blu-ray-spelers zijn nog altijd aan de dure kant, de vraag is dus of Xbox-bezitters wel bereid zijn om ook nog eens een losse Blu-ray-speler te kopen.

Microsoft heeft op haar beurt weer terughoudender gereageerd. Zo heeft de woordvoerder van Microsoft ontkend dat er plannen zijn om een Blu-ray-speler op de markt te brengen. Maar ze hebben niet ontkend dat ze wel degelijk met Sony in gesprek zijn. Wordt vervolgd dus.