1 min

Tags in dit artikel

, ,

Gemiddeld zo’n één op de vijf mensen gebruikt een mobiele verbinding om zo online bereikbaar te zijn. Het zijn voornamelijk hoogopgeleide mannen die gebruik maken van het mobiele internet.

24 procent van de mannen gaat wel eens via een mobiele verbinding online. Dit ligt veel hoger dan het percentage vrouwen dat wel eens een mobiele verbinding gebruikt, dat is namelijk maar veertien procent. De helft van de mannen gebruikt ook daadwerkelijk een mobieltje om online bereikbaar te zijn, bij vrouwen is dit vier procent.

Vooral bij hoogopgeleide jongeren is het mobiele internet zeer populair. Één op de drie mannen onder de 45 jaar, heeft het afgelopen jaar wel eens eens via mobiele apparatuur verbinding gemaakt met het internet. Dit is vergelijkbaar met het intreden van het internet in de vorige eeuw, ook toen werd dat het meest gebruikt door hoogopgeleide jongeren.

In dertien procent van de gevallen wordt een laptop gebruikt om verbinding te maken via een mobiel netwerk. Acht procent van de gebruikers gebruikt een mobiele telefoon om dit te doen. Het rijtje wordt afgesloten door palmtops, deze worden in slechts drie procent van de gevallen gebruikt.