1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het wereldwijde aandeel van Google’s zoekmachine is in februari gedaald ten opzichte van januari. In de Verenigde Staten kon Google wel een stijging noteren, aldus een analist die op basis van comScore-gegevens deze conclusie kon trekken.

Deze cijfers zijn nu enkel voor betalende gebruikers van comScore beschikbaar, dus nog niet voor het grote publiek. Wel is bekend geworden dat het aandeel van Google op de zoekmachinemarkt gedaald is van 63,1 naar 62,8 procent werelwijd. Deze analist die dit gelekt heeft wenst verder anoniem te blijven.

Ook het totale aantal zoekopdrachten daalde en wel van 6,14 naar 5,86 miljard. "We blijven een stagnering zien in het aantal zoekopdrachten", aldus Youssef Squali, analist van Jefferies & Co. "De totale daling van het Google-aandeel van vijf procent over de afgelopen maanden is verrassend, maar alle andere zoekmachines verliezen ook aandeel op het gebied van het aantal zoekopdrachten".

Analisten spitten graag door de gegevens die comScore maandelijks naar buiten brengt om te zien of het concurrenten lukt om gigant Google af te stoppen als het gaat om marktaandeel.