Google’s marktaandeel op het gebied van zoekopdrachten is volgens marktonderzoeker ComScore in de maand december gestegen tot 66,6 procent. Andere kleinere zoekmachines waaronder ook Yahoo hebben hierdoor samen een marktaandeel van 0,6 procent moeten inleveren.

Het marktaandeel van Bing, de zoekmachine van Microsoft, is ook licht toegenomen met 0,2 procent. Echter heeft de samenwerking tussen Yahoo en Microsoft niet echt geholpen in de strijd tegen de machtige zoekmachine van Google. Google’s marktaandeel bedroeg in oktober zo’n 66,3 procent en daalde daarna in november tot 66,2 procent, Ask Network en AOL LLC Network hadden in december een marktaandeel van 3,5 en 1,9 procent, bij beide is het marktaandeel met 0,1 procent gezakt.

ComScore houdt zich bezig met het analyseren van de maandelijkse marktverhoudingen, Yahoo heeft in de maand december ruim 16 procent van de markt in handen en Bing 12 procent. Bing blijft met een stijgende lijn groeien, in oktober hadden ze ruim 11,5 procent in handen en in november 11,8 procent. Bing lijkt dus langzaam aan steeds meer marktaandeel te veroveren maar Google blijft voorlopig aan de winnende hand.