2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Meer dan een jaar geleden liet ontwikkelaar Activision weten interesse te hebben om spellen als Guitar Hero op de Nintendo DS uit te brengen. Maar tot op heden hebben we niets meer vernomen van deze plannen. Daar is nu echter verandering in gekomen.

Activision heeft namelijk Guitar Hero: On Tour officieel bevestigd voor de Nintendo DS. Daarmee ziet het gitaarspel van Activision voor het eerst het levenslicht op een handheld-console. De NDS zou echter geen handheld meer te noemen zijn als spelers bij dit spel overal een gitaar mee moeten slepen. Daarom heeft Activision speciaal voor de portable versie van Guitar Hero een speciale gitaar-controller ontwikkeld. Deze zogenaamde Guitar Grip biedt spelers een gelijknamige speelervaring als het origineel, maar dan via een draagbare weg.

De Guitar Grip wordt via het GBA-slot op de Nintendo DS aangesloten. De speler moet met één hand de grip vasthouden om zo de knoppen te bedienen, de andere hand wordt gebruikt voor de stylus om zo de snaren aan te kunnen slaan. In de video hieronder is ook te zien dat er gebruik wordt gemaakt van de microfoon van de NDS. Vermoedelijk dient deze ervoor om de "Star Power" tijdens het spelen te activeren.

Guitar Hero: On Tour wordt door Vicarious Visions ontwikkeld. Zij hadden eerder al de Wii-versie van Guitar Hero in ontwikkeling genomen, en ze staan ook bekend om de Tony Hawk en Spider-Man games voor de handheld. Guitar Hero: On Tour staat in ieder geval gepland voor de zomer van 2008.