min

Tags in dit artikel

, , ,

ezGear heeft een nieuwe gitaar uitgebracht die zowel geschikt is voor Guitar Hero: World Tour als Rock Band 2. Het bedrijf bracht al eerder een model uit dat beide games ondersteunt, maar het bijzonder aan de nieuwe ‘You Rock Guitar’ is dat hij echt snaren heeft in plaats van knoppen.

Muziekspellen waren vorig jaar ongekend populair en de verwachting is dat die populariteit dit jaar alleen nog maar zal toenemen. Eerste probleem voor de die-hard muziekgamer is echter dat er twee franchises zijn, te weten Guitar Hero en Rock Band. Beide spellen worden geleverd met een speciale gitaar, die qua vorm wel lijkt op een echte gitaar, maar qua bediening voornamelijk werkt met een aantal knoppen op de hals die op het juiste moment moeten worden ingedrukt. Logitech probeerde die ervaring recentelijk al wat realistischer te maken met hun Wireless Guitar Controller for Guitar Hero, maar het bleef een kwestie van knoppen indrukken.


ezGear heeft nu met zijn nieuwe You Rock Guitar een oplossing voor beide problemen gevonden. Het apparaat is namelijk geschikt voor zowel Guitar Hero: World Tour als voor Rock Band 2. Daarnaast is het meest bijzondere aan dit apparaat dat hij zes echte snaren heeft in plaats van de vijf knoppen op de andere gitaren. Daardoor krijg je tijdens het spelen van de game nog meer het gevoel dat je echt gitaar aan het spelen bent. Ook is er een mogelijkheid om een Wiimote achterin de body te steken, zodat je direct aan de slag kunt met Guitar Hero en Rock Band op de console van Nintendo.

De gitaar heeft een hals met een standaard frettenindeling, maar er in tegenstelling tot echte gitaren zijn de fretten niet verhoogd. In plaats daarvan is de hals multi-touch en kan de gitaar herkennen waar je je vingers neerzet. Bijkomend voordeel daarvan is dat je nooit je snaren hoeft te stemmen.


Maar daar blijft het niet bij, want je kunt deze gitaar ook gebruiken om gewoon gitaar te spelen. De gitaar is voorzien van een ingebouwde bibliotheek aan geluiden, waaronder een akoestische en elektrische gitaar, jazz-, blues- en rockgitaren, een basgitaar, maar ook strings, leads en synthesizer solo’s zijn aanwezig. Er is een standaard kwart inch gitaaraansluiting aanwezig, zodat je de gitaar kunt aansluiten op een versterker, maar er is ook een mini-stereo-plug waarop je een mp3-speler kunt aansluiten en mee kunt jammen met je favoriete muziek. Als klap op de vuurpijl is er ook een MIDI- en USB-aansluiting voorzien zodat je de gitaar ook op je computer kunt gebruiken met programma’ss die MIDI ondersteunen, zoals Apple’s Garage Band.

Als laatste is ezGear ook druk doende met de ontwikkeling van een SDK die game-ontwikkelaars in staat stelt toekomstige games geschikt te maken voor de You Rock Guitar en eventuele extra mogelijkheden van het apparaat te benutten. De You Rock Guitar wordt in het tweede of derde kwartaal van 2009 op de markt gebracht en gaat dan rond de 149 dollar kosten.