min

Tags in dit artikel

, ,

Er is veel nieuws omtrent censuur op websites. Waar we vanmorgen al konden melden dat een Cubaanse blog niet meer toegankelijk was voor de inwoners van dat land, heeft China het omgekeerde gedaan. De autoriteiten staan voor het eerst toe dat de website van de Engelse omroep BBC voor haar inwoners in het Engels te lezen is.

Normaal gesproken worden nieuwssites door China geblokkeerd. Maar nu is het voor iedereen in China mogelijk om deze site te bekijken.

Deze blokkade blijft voor Chineestalige sites en links in het Chinees wel gelden. Beijing heeft nooit officieel toegegeven dat deze site werd geblokkeerd, dus op een officiële reactie van de regering hoeft men niet te rekenen.

Volgens Steve Herrmann, redacteur van de BBC-site, is het een welkome ontwikkeling. "We willen dat onze site in China net zo benaderbaar is als in de rest van de wereld". Deze ontwikkeling moet gezien worden in het licht van de Olympische Spelen, die later dit jaar in China worden gehouden, al zal deze belofte door de onrusten in Tibet steeds moeilijker worden om te houden.