1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Eerder was er op Techzine al te lezen over een wedstrijd voor hackers tijdens de CanSecWest-conferentie in Canada. Tijdens deze wedstrijd mocht er in drie dagen geprobeerd worden om Windows Vista, Ubuntu en Mac OS X te hacken.

De eerste dag slaagde niemand erin om een van de pc’s te hacken. Op dag twee lukte het Charlie Miller, in twee minuten, om Mac OS X te hacken. Hij won hiermee 10.000 dollar en een Macbook Air. Op de derde dag is het Shane Macaulay gelukt om de pc met Windows Vista te hacken. Hij gaat naar huis met 5000 dollar en een Fujitsu U810.

Macaulay wist de pc te hacken door gebruik te maken van een zero-day beveiligingslek in Adobe Flash. Details over het lek zijn echter niet bekendgemaakt. Dat gebeurt pas zodra er een patch uitgebracht is die het lek dicht.

Het is niemand gelukt om de pc met Ubuntu binnen drie dagen te hacken. Dit had niemand verwacht, aangezien het hier gaat om een open source-besturingssysteem. "Te veel Linux-software verkeert nog in alpha- of betafase. Doordat er veel gebruik wordt gemaakt van open source is het waarschijnlijker om hier een exploit in te vinden. Ik ben bang dat de Ubuntu-laptop de volgende is. Het is natuurlijk ook lastig om gelijke regels voor alle systemen op te stellen. Vista’s messenger ondersteunt bijvoorbeeld slechts één protocol, in tegenstelling tot het dozijn van Ubuntu’s pidgin".