2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Volgens insiders is Microsoft druk bezig met de voorbereidingen voor de release van een Xbox 360-model met ingebouwde Blu-ray speler. Volgens de laatste berichten lijkt er nu op dat Microsoft op elke verkochte Blu-ray 360 geld zal moeten gaan toeleggen.

Zoals eerder gemeld heeft Lite-on de order voor het produceren van de Blu-ray-drives in de wacht gesleept. Volgens OEM-fabrikanten liggen de productiekosten van een Blu-ray-drive momenteel rond de 95 à 100 dollar. Dat is een stuk meer dan de achttien tot twintig dollar die de huidige dvd-drive in de Xbox 360 kost.

Volgens de bronnen van DigiTimes is het zeer onwaarschijnlijk dat Microsoft het prijsverschil door gaat berekenen aan de consument, wat dus betekent dat Microsoft de Blu-ray-versies met verlies gaat verkopen. Overigens is dat geen bijzonder verschijnsel, de consumentenprijzen van de Xbox 360 en PlayStation 3 lagen bij de introductie ook onder de productiekosten.

De bronnen wijzen er verder nog op dat Sony, als hoofdproducent van de optische pick-up heads voor de Blu-ray spelers, nog roet in het eten kan gooien door de de leverantie van dit component aan partner-OEM’s van Microsoft te beperken. Microsoft wilde in ieder geval niet reageren op de berichtgeving, het bedrijf reageert volgens haar eigen policy niet op geruchten. Het is daarom redelijk vreemd te noemen dat het bedrijf wel besloot om tegenover TechRadar te verklaren dat Lite-on niet bezig is met de productie van Blu-ray-drives voor de Xbox 360 en dat Microsoft zich focust op het aanbieden van HD-content via Xbox Live.