min

Tags in dit artikel

, , ,

Vandaag is bekendgemaakt dat Joop van den Ende en Hubert Deitmers via hun bedrijf Van den Ende & Deitmers een meerderheidsbelang hebben genomen in de vriendensite Hyves. Dit heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt.

Volgens een woordvoerder gaat het om een "sterk" belang, wat op de schaal van Mock zou betekenen dat het belang tussen de 20 en 30 procent komt te liggen.

Sinds 2005 is Deitmer al aandeelhouder in Hyves. Het Crossmedia Fun, wat eigendom is van beide heren, zal worden gebruikt om te investeren in Hyves. Dit fonds bevat een kleine 100 miljoen euro.

Deitmers en Van den Ende hebben zich beide "verheugd" getoond dat ze via deze manier betrokken zijn bij toekomstige ontwikkelingen van de site. Hierbij moet aan mobiele toepassingen worden gedacht.

Volgens de investeringsmaatschappij gaat vijf procent van al het internet verkeer richting de vriendensite. Dit komt neer op 150 miljoen pageviews per dag.

"Het bereik van Hyves is in Nederland groter dan dat van de grootste televisiezender, de grootste radiozender en het grootste landelijke dagblad", aldus de nieuwe aandeelhouders. Hyves telt inmiddels meer dan 6 miljoen leden "waaronder politici inclusief Jan Peter Balkenende en artiesten zoals Tiësto en Paul de Leeuw".