1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nederlanders besteden veel tijd aan het bezoeken van websites als Hyves en Google. In totaal besteden Nederlanders zeventig miljoen uren per maand aan het surfen op internet.

Bovenaan in de top tien staan, niet geheel onverwachts, Google, Hyves en Nu.nl. Verder blijken veel Nederlands op zoek te zijn naar een relaties aangezien er zo’n 8,5 miljoen uur besteed wordt op Relatieplanet.nl. Het lukt YouTube nog net om in de top tien te komen met 3,3 miljoen uur. Websites die ook in de top tien staan zijn: Startpagina (6,8 miljoen), AD (5,6 miljoen), MSN (5,5 miljoen), Zigiz (4,1 miljoen) en Marktplaats (4,1 miljoen).

De cijfers komen van onderzoeksbureau Multiscope. De tijdsbesteding is gemeten in uren en berekend door het aantal internetgebruikers dat de website bezoekt te vermenigvuldigen met het aantal bezoeken per maand en de gemiddelde duur van een bezoek.

In totaal besteden Nederlanders zo’n 164 miljoen uur per maand aan het bekijken van websites uit de top 100. 64 procent van de uren is in handen van websites uit de top tien. Van de top 100 halen slechts zeventien websites de grens van één miljoen surfuren.