1 min Applications

Arnhemse ‘happy slapper’ krijgt werkstraf

Een Arnhemse ‘happy slapper’ in de leeftijd van veertien jaar kreeg vandaag van de kinderrechter in Arnhem een werkstraf van tachtig uur, waarvan veertig uur voorwaardelijk, opgelegd.

Arnhemse ‘happy slapper’ krijgt werkstrafDe jongen pleegde in 2006 en 2007 samen met vrienden geregeld geweld tegen een autistisch vriendje. De vrienden namen de acties van de veertienjarige jongen op en plaatsten de filmpjes op internet. De officier van Justitie had een werkstraf van honderdtwintig uur, waarvan zestig voorwaardelijk, tegen de jongen geëist.

Eerder al stond het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer. De Tweede Kamer wil kinderen die zonder aanleiding iemand slaan en hiervan beeldmateriaal op internet plaatsen middels een snelrecht binnen enkele dagen voor de rechter laten verschijnen.

PvdA-Kamerlid Ton Heerts noemde destijds de uit Engeland overgewaaide rage verwerpelijk en vindt dat de filmpjes op internet voldoende bewijs vormen om iemand strafrechtelijk te kunnen vervolgen. Hierin heeft het Kamerlid gelijk gekregen volgens de rechter, want deze acht bewezen dat de jongen zich schuldig maakte aan gewelddadige handelingen.

Bron:Nu.nl Internet