1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple heeft niet stilgezeten afgelopen week. Vlak voor het weekend stelde het bedrijf haar testcommunity een nieuwe Mac OS X 10.5.3-build beschikbaar. In de release notes vraagt Apple haar testers de build dit weekend goed uit te testen.

De build met buildnummer 9D22 komt een kleine vier dagen na de vorige en bevat opnieuw vijftien extra bugfixes wat het totale aantal op ruim 170 brengt. Onder de bugfixes bevindt zich ook een oplossing voor een probleem, wat ervoor zorgde dat het systeem bij het ontwaken uit de slaapstand problemen had met het opnieuw verbinden naar een draadloos netwerk.

Naar verluidt zullen ook de problemen met AirPort en de recente grafische problemen hierin opgelost zijn. De problemen met AirPort zorgden er deze week voor dat scholen in New York de levering van Macs weigerden. Verdere oplossingen die genoemd zijn, zijn voor opstart- en herstartvertragingen, vastlopers bij CD/DVD-delen en crashes wanneer System Mode geactiveerd wordt.

De release notes melden tevens dat het aantal aandachtspunten voor testers gedaald is van 24 naar 12, wat aangeeft dat de ontwikkeling goede progressie boekt. De bekende problemen, waaronder de onvolledige vertaling en VPN, worden in de release notes niet meer gemeld. Insiders van AppleInsider melden daarnaast dat Apple van plan is om de derde grote Leopard-update binnen twee tot drie weken aan het grote publiek vrij te geven.