1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Na een weekje niks gehoord te hebben, voorzag Apple op maandagavond haar ontwikkelaars opnieuw van een nieuwe testbuild van de derde Leopard-update.

De build draagt buildnummer 9D25 en omvat volgens ingewijden wederom geen bekende problemen. Wel is het aantal bugfixes nogmaals flink opgewaardeerd en bedraagt nu ongeveer 200. Hoewel men ten tijde van 10.5.2 al van een grote update sprak, lijkt deze derde update voor het Leopard-besturingssysteem dit record opnieuw te verbreken.

Onder de wijzigingen bevinden zich bugfixes voor onder andere schrijffouten in de Finder, kolomweergave in Mail. En opnieuw bevat de build bugfixes voor AirPort in combinatie met 802.1x waar in het verleden al veel over geklaagd werd. Daarnaast is het aantal specifieke testgebieden voor de build gelijk gebleven. Volgens diezelfde ingewijden weegt de build op dit moment zo’n 415 MB. De uiteindelijk grootte voor Mac OS X-gebruikers zal fors kleiner zijn, zo blijkt uit de geschiedenis.

Naar verluidt zal de definitieve release binnen één tot twee weken zijn opwachting maken in de Software Update van Leopard-gebruikers. Tot die tijd blijven we de ontwikkeling goed in de gaten houden.