min

Tags in dit artikel

, ,

Een vrouw uit Michigan (VS), die een advertentie had geplaatst voor een huurmoordenaar om de vrouw van haar minnaar te vermoorden, heeft schuldig gepleit aan het beramen van een moord, aldus de aanklagers deze week.

Anne Marie Linscott, 49 jaar oud, kijkt tegen een celstraf van tien jaar aan voor elk van de drie aanklachten, waaronder een poging tot moord.

In november 2007 vonden drie werkzoekenden in Californië een advertentie waarin een ‘freelancer’ werd gevraagd op de Amerikaanse site Craigslist, vergelijkbaar met Marktplaats, de vrouw van de minnaar van Linscott te vermoorden.

De verdachte vroeg twee van de drie reageerders per e-mail op het slachtoffer ‘uit de weg te ruimen’ en voorzag deze personen van de naam, leeftijd en werkadres van het slachtoffer. In de correspondentie had Linscott gezegd dat ze op zoek was naar een huurmoordenaar en dat ze bereid was hier 5000 dollar voor te betalen.

"Dit is een serieus voorstel", aldus Linscott in een e-mail onder haar accountnaam "bourne2run". Linscot, een inwoonster van Rockford, Michigan, ontmoette haar minnaar tijdens een online studie een aantal jaar geleden. Beide hadden, tijdens ontmoetingen in 2005 en 2007, een sexuele relatie. Ze spraken met elkaar over de telefoon en schreven per e-mail.

Als onderdeel van deze schuldbekentenis lieten de aanklagers een andere aanklacht, het achterlaten van een brandbom bij het huis van haar rivaal, vallen. Een datum wanneer het vonnis zal worden uitgesproken is nog niet bekend.