In het Amerikaanse Maine vermoordde een 20-jarige Canadees twee mannen. De namen en adressen van de twee slachtoffers vond de man op een site van de overheid. Op de website stond een lijst van daders van seksuele misdrijven.

Over dergelijke lijsten beschikken alle Amerikaanse staten. Deze zijn in de meeste gevallen ook op het internet gepubliceerd. De lijsten geven een zeer gedetailleerd overzicht, zo wordt informatie zoals geboortedata, specifieke kenmerken en de naam van het bedrijf waar ze werken erop vermeld. Daarnaast staat er ook een foto van de persoon in kwestie en de seksuele delinquenten waarvoor ze beschuldigd waren.

Om achter de adressen en andere meer gevoelige informatie te komen moet men zich wel registreren. Hierdoor weet de politie dat de dader 34 namen heeft opgezocht op de website in kwestie. Onbekend is of de dader de twee slachtoffers kende. Het betreft een man van 57 die veroordeeld werd voor kinderverkrachting en een 24-jarige man die beschuldigd werd voor seks met een minderjarig meisje.

Toen de politie de man wou arresteren pleegde hij echter zelfmoord in een bus. Er is dus zeer weinig informatie bekend over het motief. Volgens de vader van de dader is deze nooit misbruikt, of de dader de twee slachtoffers kende is ook een raadsel. Het ministerie van openbare veiligheid van Maine ziet na dit voorval geen aanleiding om de gegevens niet meer op het internet te publiceren.