2min

Tags in dit artikel

,

Op een Belgische website bood een huurmoordenaar zijn diensten aan in een advertentie. Dit bleek later een wansmakelijke grap te zijn waar een jongen van 17 het slachtoffer van werd.

"Ik zoek een serieus werk, ik kan elke soort van moord… maar hoe gruwelijker, hoe duurder", zo luidde de advertentie op 2dehands.be
Bij de advertentie staat een beschrijving van de mogelijke wapens, met daarnaast de prijs. Voor een messteek moest je 10.000€ op tafel leggen, plus 500€ voorbereidingskosten. Om een bom te laten plaatsen in auto, huis of garage was je 20.000€ armer, plus 21% BTW. Wanneer het slachtoffer een agent is, verdubbeld de prijs.

Onderaan de advertentie stond een telefoonnummer, die het nummer van een jongen van 17 blijkt te zijn.
"Ik ben zelf verrast, ik wist dat vanmorgen pas door mensen die mij belden, ik vond het wel raar. Ik vind het erg wat er nu allemaal op internet kan".
Vermoedelijk is het een wansmakelijke grap van een vriend van hem, zo denkt hij.

De webmaster van de site had de advertentie moeten tegenhouden, vindt hij. Deze liet echter weten dat er een grote controle wordt uitgevoerd op de advertenties, maar dat er toch altijd kans is dat er ééntje door de mazen van het net glipt.

Dit is niet de eerste keer dat dit gebeurd. Eerder bood iemand al eens zijn vriendin aan op het internet.