In een poging om rivaal Google te achterhalen, is Microsoft van plan om enkele verbeteringen aan zijn Live Search-zoekmachine op een advertentieconferentie te laten zien. Bill Gates heeft dit tegenover reporters gezegd tijdens een bezoek aan Japan.

Volgens Gates zal Microsoft een aantal aardige verbeteringen uit de hoge hoed toveren volgende maand. Qua verbeteringen moet er vooral gedacht worden aan verbetering van relevantie als het gaat om zoekopdrachten, aldus een bron die bekend is met de plannen van Microsoft. Ook de onlangs geïntroduceerde zoekfunctie gericht op winkelen zal worden verbeterd.

Sinds vorige week heeft Microsoft ook een nieuw design gegeven aan de Live-zoekmachine, dit allemaal in het kader van de aankomende verbeteringen waar Gates over sprak.

Microsoft heeft veel moeite om te concurreren met rivaal Google. Nu de onderhandelingen met Yahoo! zijn afgebroken en ditzelfde Yahoo! en Google de ranglijst van meestgebruikte zoekmachines aanvoeren, zoekt Microsoft naar middelen om de afstand te verkleinen.

Een onderzoek van ComScore heeft laten zien dat Microsoft slechts 9,4 procent van het totaalaantal zoekopdrachten voor haar rekening neemt. Google heeft een aandeel van 59,8 procent en neemt daarmee de koppositie in. Yahoo staat tweede met 21,3 procent.