1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft een update uitgebracht voor haar zoekmachine Live Search. Door de update die Microsoft heeft doorgevoerd zullen de zoekresultaten op Live Search nu nieuws, video’s en andere informatie gecombineerd op één pagina vertonen.

De belangrijkste verandering zijn toch de geavanceerdere zoekresultaten en de automatisch espellingcontroles bij bepaalde zoektermen. Concurrenten als Google en Ask.com hebben al een soortgelijke update gekregen, ook Yahoo heeft kenbaar gemaakt die richting op te gaan. Microsoft kon als groot softwareproducent natuurlijk niet achterblijven.

Door de introductie van de nieuwe Live Search hoopt Microsoft hiermee het gat met Google te kunnen dichten. Microsoft blijft wel realistisch en verwacht ook niet direct de leiderspositie van Google over te kunnen nemen. Ze proberen juist hun huidige positie op de markt te verstevigen zodat de gebruikers op den duur vanzelf zullen komen.

Momenteel is Live Search na Google de meest gebruikte zoekmachine in Nederland. Uit recent onderzoek bleek dat Live Search een gemiddelde gebruikersgroep heeft van rond de vier miljoen mensen.