1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nadat een poging afketste om Yahoo over te nemen is Microsoft nu van plan om vriendensite Facebook over te nemen. Volgens de Wall Street Journal zijn er inmiddels al informele gesprekken geweest om te bekijken of Facebook openstaat voor een bod van Microsoft.

In een poging om een groter aandeel te krijgen op de online diensten- en advertentiemarkt voelt Microsoft zich bedreigd door een relatieve nieuwkomer als Google. Deze zijn met met GMail en Google Docs een serieuze concurrent voor het bedrijf uit Redmond.

Het plan om Facebook over te nemen is enigszins tegenstrijdig. Bill Gates verkondigde deze week nog dat het voorlopig geen overnameplannen heeft en dat Microsoft in eerste instantie een meer zelfstandige koers wil varen. Toch zijn er al geruchten opgedoken dat het bedrijf, naast Facebook, ook interesse heeft in America Online en MySpace.

Microsoft heeft al 1,6 procent van de aandelen in handen van Facebook. Hier betaalde het bedrijf vorig jaar al een slordige 240 miljoen dollar. Hiermee komt de totale waarde van de site uit op zo’n 15 miljard dollar.

Analisten denken dat Facebook wel openstaat voor een eventuele overname. Vanwege de aanhoudende recessie in Amerika wordt het voor Facebook moeilijker om genoeg inkomsten te genereren uit advertenties.