1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Een dag nadat een Amerikaanse rechter de torrent-site TorrentSpy een boete van 110 miljoen dollar kreeg opgelegd heeft de site, via haar advocaat, laten weten dat de boete niet betaald gaat worden.

"Het bedrijf achter TorrentSpy, Valence Media, heeft geen taxeerbare bezittingen", aldus advocaat Ira Rothken, "dit is gewoon een publiciteitsstunt van Hollywood".

Rothken gaat verder: "Deze uitspraak hoeft niet te worden gezien als een les voor andere zoekmachines, er heeft geen analyse van copyright plaatsgevonden".

Elizabeth Kaltman, woordvoerster van de MPAA, heeft laten weten dat het bedrijf er op toe zal zien dat de boete betaald gaat worden. Volgens haar zouden beheerders van andere sites eens serieus naar deze uitspraak moeten kijken, en het liefste hun activiteiten staken.

De advocaat die het filesharing-programma Grokster in het verleden heeft bijgestaan, en dit momenteel nog doet voor Limewire, meent dat de illegaliteit van torrent-trackers nooit is vastgesteld. Ook de beheerder van Isohunt, Gary Fung, is bezorgd over de uitspraak in de TorrentSpy-zaak maar is niet van plan om te buigen voor Hollywood.

"Ik ben bezorgd, maar ik kan geen 100 miljoen dollar opbrengen maar ik ben me bewust van de risico’s die ik neem", aldus Fung.