2min

Tags in dit artikel

,

Vanaf vandaag kunnen inwoners van de Verenigde Staten niet langer zoeken op de torrentsite TorrentSpy.com. TorrentSpy zit namelijk verwikkeld in een rechtszaak met de MPAA, die eist dat de torrensite alle informatie uit het RAM-geheugen overdraagt.

TorrentSpy logt geen enkele informatie van haar gebruikers, maar als het gerecht uiteindelijk beslist dat TorrentSpy de informatie uit het RAM-geheugen van de servers moet afstaan aan de MPAA, dan zou dat rampzalig zijn voor de internetprivacy. De MPAA redeneert dat alle IP-adressen, gedownloade torrent-bestanden, data en andere gebruikersinformatie voor enkele milliseconden in het RAM-geheugen wordt vastgehouden en eist nu dat TorrentSpy deze informatie logt en doorstuurt naar de MPAA. Kortom: de MPAA eist gewoon van TorrentSpy dat het serverlogs aanmaakt, maar omschrijft dit iets moeilijker.

Gebruikers uit de Verenigde Staten die iets probeerden te zoeken op TorrentSpy kregen dit bericht:

Quote:

Sorry, but because you are located in the USA you cannot use the search features of the Torrentspy.com website.Torrentspy’s decision to stop accepting US visitors was NOT compelled by any Court but rather an uncertain legal climate in the US regarding user privacy and an apparent tension between US and European Union privacy laws.

De actie van TorrentSpy is een permanente maatregel om haar gebruikers te beschermen tegen de waakhonden van de Amerikaanse auteursrechtenorganisatie MPAA. "We moeten voldoen aan de privacyregels van de Europese Unie en alle verkeer uit de Verenigde Staten blokkeren was de enige manier om onze gebruikers te beschermen. Het is in ieder geval niet tijdelijk", bevestigde Justin Bunnell, eigenaar van de website.