min

Tags in dit artikel

, ,

Hoewel de onderhandelingen over een overname tussen Microsoft en Yahoo! stukliepen, brachten Yahoo! en ontwikkelaar David Watanbe het tot een beter resultaat. Vrijdag maakte hij bekend dat zijn Inquisitor zoekplugin voor Safari door Yahoo! was gekocht.

Inquisitor is een gratis zoekplugin voor Safari waarmee zogenaamde ’terwijl u typt’-zoekresultaten gepresenteerd kunnen worden. Mogelijk wil Yahoo! de code gebruiken om ook voor andere platformen dan de Mac een plugin te maken.

Watanbe gaat niet voor Yahoo! werken maar zal het bedrijf wel helpen om de plugin te verbeteren. Ook blijft hij hoofdontwikkelaar van de plugin. Hij geeft zelf aan dat de koop van Inquisitor door Yahoo! perspectief biedt voor nieuwe mogelijkheden.

Inquisitor biedt ook zogenaamde gesponsorde zoekresultaten, maar die zouden naar verluidt al door Yahoo! verwijderd zijn. Ook is de standaard zoekmachine Google, concurrent van Yahoo!. Het is niet bekend of Yahoo! de zoekmogelijkheden voor Google daarom zal verwijderen uit de plugin.

Naast Inquisitor heeft Watanbe nog meer lopende projecten die hij naar eigen zeggen ook individueel voort zal blijven zetten. Zo maakte hij een torrentclient (Xtorrent), newsreader (NewsFire) en een P2P-programma (Acquisition) voor het Mac-platform.