1 min

Tags in dit artikel

,

Internetgigant Yahoo gaat z’n zoekmachine een oppepper geven in een poging om zakenpartner Google te overtreffen. Door de herzieningen zou de search engine van Yahoo gemakkelijker in gebruik zijn dan marktleider Google en bovendien met betere resultaten komen.

De nieuwe zoeksite van Yahoo gaat de index van Google combineren met de Yahoo-diensten sport, routeplanners en weerberichten. Het zal evenwel niet meevallen om het immens populaire Google van de eerste plaats te verstoten.

Yahoo is overigens in belangrijke mate verantwoordelijk voor de opkomst van Google. De Amerikaanse internetdienst kocht drie jaar geleden een licentie van Google om daarmee de zoeksoftware te kunnen gebruiken op het eigen webportaal. Om minder afhankelijk te zijn van Google heeft Yahoo vorige maand zoekspecialist Inktomi voor 279,5 miljoen overgenomen. De meeste van de 42 miljoen zoekopdrachten die Yahoo dagelijks te verwerken krijgt, worden momenteel afgehandeld door Google. Laatstgenoemde zoekdienst krijgt per dag 112 miljoen opdrachten.