2min

Tags in dit artikel

, , , ,

De iPhone gaat, volgens de directeuren van het bedrijf achter de BlackBerry, geen grip krijgen op de zakelijke markt. Het is slechts een tanende hype.

Het bedrijf achter de BlackBerry zegt dat de iPhone niet geschikt is voor de zakelijke markt. Volgens Research in Motion, dus. Dit bedrijf maakte tevens bekend bezig te zijn met meerdere SAP-applicaties.

"Dat we beginnen met relatiebeheer is logisch," vertelde Panezic aan Webwereld. "Dat is software die door vertegenwoordigers langs de weg wordt gebruikt. Die hebben helemaal geen zin om ’s avonds nog eens vanaf hun pc gegevens in te voeren. Ze kunnen dat nu ter plekke mobiel doen."

Volgens Panezic werkt het bedrijf aan meerdere samenwerkingsverbanden. Het bedrijf noemt echter geen specifieke namen, zoals Oracle. In de toekomst worden echter wel vijf SAP-applicaties benaderbaar via de BlackBerry.

De uitspraken zijn gedaan door Alan Panezic, hoofd van productontwikkeling. De uitspraken zijn gedaan op het jaarlijkse congres dat Research in Motion houdt.

Er waren meer bedrijven dan alleen SAP aanwezig. Ook een ander bedrijf, dat het openen van Excel- en PowerPoint-documenten mogelijk maakt. Een andere nieuwe mogelijkheid wordt het Mobile Voice System, wat ervoor zorgt dat klantgegevens altijd beschikbaar zijn. Tevens is dit een soort telefoonlijn op server-niveau. "Als een werknemer het bedrijf verlaat, kan hij die gegevens niet meer zomaar meenemen."

Panezic wilde de komst van een BlackBerry Thunder niet bevestigen. Wel kondigde hij de nieuwe BlackBerry Bold aan, welke volgens vele de mooitste tot nu toe zou zijn. Panezic wist over de BlackBerry Thunder wel te melden dat "Je niet alles moet geloven wat er op het internet te lezen is."

"Wij zijn trouwens helemaal niet zo stringent als het om de vorm van onze telefoons gaat. De reden dat we geen slidephone hebben is niet omdat we iets tegen slidephones hebben, maar omdat we kritisch naar de productiekosten kijken."

De topman is vrij koelbloedig over de nieuwe iPhone 3G. Het kan geen concurrent worden van BlackBerry "Ik weet dat Apple de ambitie hebben om de zakelijke markt op te gaan, maar ik denk niet dat bedrijfsdirecteuren zullen kiezen voor een iPhone."

"De iPhone heeft geen zakelijke uitstraling. Uit recente kwartaalcijfers blijkt dat de iPhone aan het wegzakken is op de markt voor smart phones, terwijl het marktaandeel van de BlackBerry met 10 procent is gestegen."