1 min

Apple wil het graag tegen RIM opnemen in de zakelijke telecommarkt, zo zou Apple in anderhalf jaar al vijf hoge functionarissen van RIM aangenomen hebben. Hierdoor zal Apple van plan zijn zich beter te profileren in de zakelijke telecommarkt.

De vijf aangenomen ex-functionarissen van RIM lijken zich vooral bezig te houden met de zakelijke dienstverlening van Apple. Apple is al aardig op weg binnen de zakelijke telecommarkt, maar toch lijkt het erop dat het bedrijf uit Cupertino hierin nog beter wil staan. Vooral in grote bedrijven krijgen werknemers nog vaak een BlackBerry in hun handen geduwd vanuit de bedrijfsleiding, hier moet toch verandering in kunnen komen, denkt Apple.

Apple heeft al flink wat marktaandeel in de zakelijke telecommarkt, maar wil zich hierop alsnog verbeteren. De Amerikaanse telco AT&T heeft laten weten dat 40 procent van alle verkochte iPhones, wordt gekocht door bedrijven. Ook de iPad die het ook zeker goed doet in de zakelijke markt lijkt nu steeds meer voor te komen in het zakenleven. Toch is Apple niet de enige die zich wil richten op de zakelijke markt en RIM wil aftroeven, ook Android-mobieltjes proberen de zakelijke markt in handen te krijgen. Zoals bijvoorbeeld de Motorola Droid Pro, dit toestel moet er voor zorgen dat veel BlackBerry-zakenlui gaan overstappen naar Motorola. Althans, daar hoopt de mobieltjes-fabrikant op.