Door gebruik te gaan maken van virtualisatie wil ZoneAlarm, welke afkomstig is van het bedrijf ZoneLabs, infectie voorkomen wanneer er gewinkeld wordt op het internet.

het bedrijf introduceert de nieuwe ‘Forcefield’-protectie. Dit moet er, door middel van sandboxes en virtualisaties, voorzorgen dat het internetbankieren en winkelen via het internet veiliger wordt. Forcefield is een applicatie die Firefox en Internet Explorer in een dergelijke virtualisatie kan krijgen. Buiten dat verwijderd Forcefield alle persoonlijke-informatie en kan het screenloggers opsporen en geen kans geven.

"Hoewel de meeste websites de beste bedoelingen hebben, zitten de bedreigingen voor consumenten die deze sites bezoeken in de kwetsbaarheid van de browser. Voor hackers is het eenvoudig om hier misbruik van te maken voor het installeren van malware. De virtualisatietechnologie in ForceField vormt een beveiligingssluis tussen de browser en het internet zodat alle onbekende of ongewenste veranderingen of opdrachten voor ongeautoriseerde downloads gemaakt worden in een gevirtualiseerd bestandssysteem en volledig verdwijnen wanneer de consument zijn internetsessie sluit. De beveiliging werkt in twee richtingen, want virtualisatie van ForceField beschermt de browsersessie ook tegen malware die zich eventueel al op de PC bevindt," zo laat de beveiliger weten. De software kost 30 dollar per licentie.

ZoneAlarm denkt hiermee de eerste te zijn die een applicatie biedt welke zelf zijn gedrag aanpast. Veelal wordt eraan gebruikers gevraagd zich aan te passen. "De surfervaring is heilig. Met ForceField is er geen gedragsverandering nodig. Gebruikers kunnen over internet browsen zoals zij gewend zijn, maar nu kunnen zij dat ook onbezorgd doen," zegt Vice President Laura Yecies.