1 min Security

Binnenkort nieuwe publieke bèta ZoneAlarm

Checkpoint Security is van plan om binnenkort een nieuwe publieke bèta-versie te lanceren van haar aankomende ZoneAlarm Internet Security 7.0. Ditmaal heeft Checkpoint Security ervoor gekozen om een nieuwe anti-virus engine te gaan gebruiken.

ZoneAlarm Internet Security 7.0 zal gebruik gaan maken van de Kaspersky Anti-Virus engine, wat inhoudt dat het product voortaan uurlijks bijgewerkt zal worden. De nieuwe engine zal meer virussen vangen en met minder en kleinere signatures werken. Dit is zonder twijfel een grote stap voorwaarts, het product maakte eerder gebruik van de matige Computer Accociates engine. Ook de OSFirewall, geïntroduceerd in versie 6.0, zal in deze nieuwe versie beter malware moeten kunnen vernietigen.

Binnenkort nieuwe publieke bèta ZoneAlarmDe Smartadvisor zal automatisch duizenden programma’s standaard moeten configureren, zonder de gebruiker lastig te vallen met veel meldingen. Om de meldingen nog verder te reduceren is gekozen voor een leermodus. Als laatste zal de Identity Theft Protection flexibeler en krachtiger zijn, vooral op web-based gebied.

De bèta-test zou ongeveer vier tot zeven weken moeten duren, met een officiële release ergens eind dit jaar. Naar verwachting zal de prijs op ongeveer 70 euro blijven, hetzelfde als de vorige versie.

Bron:Techzine Redactie