1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Op de DEMOfall 07 conferentie in San Diego heeft internetbeveiliger Check Point een nieuw soort virtuele browserbeveiliging geïntroduceerd. Het gaat om een bètaversie van ZoneAlarm ForceField.

ForceField zorgt ervoor dat gebruikers zorgeloos kunnen internet. Dit betekent dus geen vrees voor gevaarlijke websites en geen beperkingen tijdens het internetten. Tevens verwijderd deze software na elke browsersessie de persoonlijke gegevens.

Zo houdt ForceField ook het downloadverkeer in de gaten. Op die manier probeert ForceField drive-by downloads en browsermisbruik tegen te gaan. Ook word je beschermd tegen phishing. ForceField zal er niet voor zorgen dat het websurfen moeilijker en langzamer wordt, aldus ZoneAlarm.

ForceField is ontwikkelt door verschillende makers van antivirus-, antispyware- firewall en beveiliginspakketten. ZoneAlarm heeft hier de grootste inbreng in. Het programma is compatibel met Internet Explorer en Firefox en kan volledig geïntegreerd worden in deze browsers.

De bètaversie van ForceField is gratis te downloaden op de website van ZoneAlarm. De uiteindelijke versie zal in het eerste kwartaal van 2008 beschikbaar zijn en zal zo’n 29,95 dollar gaan kosten.