Het bedrijf Zone Labs heeft aangekondigd dat het volgende week een nieuwe versie van haar firewall software ZoneAlarm zal uitbrengen. Grootste verandering in 6e versie van het populaire programma is de toevoeging van een anti-spyware tool.

ZoneAlarm 6.0 kan de computer scannen op aanwezige spyware, maar heeft ook de functie "OSFirewall". Met deze functie ingeschakeld houdt ZoneAlarm constant de systeemactiviteiten in de gaten waardoor het direct kan ingrijpen als spyware zich op de PC wil installeren. Deze laatste functie is te vergelijken met de zogenaamde "intrusion prevention" die bij veel grote bedrijven al wordt toegepast.

"Dit systeem verwijderd niet alleen spyware, maar voorkomt ook dat het op je PC wordt geïnstalleerd", aldus Gregor Freund van Zone Labs. De ZoneAlarm firewall zal gratis te downloaden blijven, maar gebruikers die ook de anti-spyware optie willen hebben, zullen 49,95 dollar moeten neertellen. De software is ook verkrijgbaar in een bundel met een antivirus programma. Deze ‘Zone Alarm Internet Security Suite’ kost 69,95 dollar. Alle versies staan voor 25 juli op de planning.