Nintendo verliest rechtszaak tegen Anascape

Nintendo heeft de rechtszaak die het bedrijf uitvocht tegen Anascape verloren. De rechter heeft in de uitspraak bepaald dat Nintendo een bedrag moet betalen aan Anascape voor datgene wat er zich heeft afgespeeld.

Anascape had niet alleen Nintendo aangeklaagd, maar ook Microsoft werd op het matje geroepen door Anascape. Anascape vond namelijk dat Nintendo en Microsoft de patentrechten van de controllers van Anascape hadden geschonden. Microsoft is met Anascape gaan praten en het resultaat was dat er onderling een schikking werd getroffen, waardoor de beide partijen dus afzien van een rechtszaak. Details over deze schikking zijn op het moment van schrijven echter niet bekend.

Nintendo verliest rechtszaak tegen Anascape

Nintendo werd echter wel aangeklaagd voor de rechtbank, want drie controllers van Nintendo zouden de patentrechten hebben geschonden. Het zou gaan om de Gamecube controller, de Wavebird controller (draadloze controller voor de Gamecube) en de Classic Wii controller. Beide partijen kwamen in de tussentijd echter niet tot een schikking, dus moest een rechtszaak uitkomst bieden voor het schenden van het patentrecht. De rechter liet inderdaad weten dat Anascape gelijk had en de rechter heeft bepaald dat Nintendo vanwege dit voorval een bedrag van 21 miljoen dollar moet betalen aan Anascape.

Nintendo laat het hier echter niet bij zitten en daarom gaat het bedrijf in hoger beroep tegen de huidige uitspraak van de rechter.

Bron:GamersNET