2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple stelde deze week opnieuw een testbuild van de langverwachte Mac OS X 10.5.7-update aan ontwikkelaars beschikbaar. Eerder meldden wij al dat de ontwikkeling zo goed als klaar zou zijn en dat de update spoedig zou verschijnen.

De nieuwe testversie met buildnummer 9J58 voegt wederom een tweetal bugfixes aan de alsmaar langer wordende lijst toe. De bugfixes zijn ditmaal een tweetal compatibiliteitsfixes voor iChat en Safari. Het enige bekende probleem is nog altijd het niet kunnen installeren van de Safari 4 bèta, hetgeen met een nieuwe bèta eenvoudig opgelost zou kunnen worden.

Volgens AppleInsider wil Apple er zeker van zijn dat ‘all its ends are tied’ wat zoveel betekent als zeker zijn dat de update geen nieuwe problemen introduceert. Dit duidt mogelijk op het feit dat 10.5.7 de laatste update voor Leopard zal zijn voordat later dit jaar opvolger Snow Leopard verschijnt.

AppleInsider stelde begin deze week nog dat de langverwachte update al klaar zou zijn en reeds intern onder Apple-ontwikkelaars verspreidt zou zijn. De website concludeerde daaruit dat de update op z’n vroegst deze week zijn publieke release mee zou maken. Later deze week verwijderde de website om onduidelijke redenen ditzelfde artikel.

Een post op het Mac Rumors-forum van lid ‘satcomer’, die onze redactie opviel, stelt dat de update niet eerder dan eind mei vrijgegeven zal worden. Volgens hem is het dankzij de nieuwe iPhone 3.0-bèta dat 10.5.7 nog even in de ijskast blijft staan. Apple zou bang zijn dat 10.5.7 hints geeft over de nieuwe iPhone die tijdens WWDC aangekondigd wordt.