1 min

Tags in dit artikel

, ,

In haar staatsbezoek aan Estland liet Koningin Beatrix weten niet heel erg technisch te zijn. Sterker nog, ze liet weten helemaal geen computer te gebruiken.

Terwijl de vorstin in Estland was, bracht zij onder meer een bezoek aan bekende VoIP-programmamaker Skype in de hoofdstad Tallin, bekend van het gelijknamige programma waarmee gratis van pc naar pc gebeld kan worden. Aldaar gaf ze aan dat het niet helemaal haar ‘cup of tea’ was en ze ontzettend ontechnisch was.

Ze begrijpt echter wel wat er allemaal gebeurt op dat gebied, maar hoe het precies in zijn werk gaat weet ze niet. Bij Skype kreeg de Koningin een Skype-telefoon aangeboden. "Misschien moet ik het hele mailen maar overslaan en meteen gaan skypen," vertelde ze voor de grap. "Maar er is gelukkig ook nog altijd de telefoon," wist ze te relativeren.

In Estland was de koningin samen met staatssecretaris Frans Timmermans. De vorstin liet weten dat ze haar staatsbezoeken al twee jaar vooruit heeft gepland, wat betekent dat de 70-jarige vorstin nog veel zin in haar functie heeft. Welke staatsbezoeken het zijn, is nog niet duidelijk gemaakt. Wel is het duidelijk dat er binnenkort nog een gemaakt wordt naar Indonesië.