1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Amerikaanse inlichtingen & opsporingdienst FBI heeft aangegeven dat de organisatie aanraadt niet in te gaan op spamberichten over de aardbevingen in China, waar men geld voor nodig heeft.

"Oplichters en criminelen grijpen tragische gebeurtenissen zoals deze aan om te vragen om donaties", aldus Richard Koko, in een officiële verklaring van de FBI. De organisatie waarschuwt dat men twee keer moet nadenken voordat er geld gedoneerd wordt aan een zogenaamd goeddoel.

In het verleden is ook gebleken dat veel spammers gebeurtenissen aangrijpen om extra geld te bemachtigen. De FBI waarschuwt dat het verstandig is alleen te doneren aan erkende instanties. Er zijn enkele voorbeelden beschikbaar van voorgaande spamactiveiten, zoals 9/11 en Orkaan Katrina.

Men moet, na deze gebeurtenissen, niet alleen oppassen voor spamberichten. Volgens beveiligingsbedrijf Sophos is er ook een e-mail-keten ontstaan waarin een bijlage met trojan aanwezig is. Geadviseerd wordt dan ook om deze e-mail niet te openen.