1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Acteur Michael Hollick kreeg 100.000 dollar betaald voor vijftien maanden werk vanwege zijn bijdrage aan Grand Theft Auto IV. Hij is de stem achter hoofdpersoon Niko Bellic.

Hollick, een onbekende acteur voordat GTA IV uitkwam, heeft gemengde gevoelens over zijn rol in de grootste entertainment-productie aller tijden. "Natuurlijk ben ik Rockstar dankbaar voor de mogelijkheid die ze me hebben gegeven, voor die tijd was ik onbekend", aldus Hollick in de New York Times.

"Maar het is moeilijk om te zien dat het spel zo’n hit is geworden en de uitgevers honderden miljoenen dollars verdienen aan het spel, en wij als acteurs daar verder niets van zien. Toch geef ik Rockstar daar niet de schuld van. Het is de schuld van onze vakbonden die niet de juiste afspraken hebben gemaakt om creatieve mensen te beschermen", aldus Hollick.

Zo kreeg Hollick niets aan royalty’s betaald over promotie-campagnes rondom het spel. Zijn stem was al vrij snel in diverse trailers te horen maar hij kreeg daar niets extra’s voor betaald. Deze video’s werden miljoenen keer bekeken.

Toch mag Hollick niet klagen. Andere acteurs met rollen in het spel kregen een stuk minder betaald. Ryan Johnston, die Patrick McReary speelde, kreeg ‘slechts’ 1050 dollar per dag.