min

Tags in dit artikel

, , , ,

Niet geheel onverwacht doet Grand Theft Auto IV het goed in de verkopen op de consoles. Uitgever Rockstar heeft afgelopen dinsdag , op de eerste dag dat het spel officieel uitkwam, alleen al in Groot-Brittannië 609.000 exemplaren over de toonbanken zien gaan.

In totaal heeft dit een omzet gegenereerd van bijna 50 miljoen dollar. Hiermee heeft Rockstar het record, wat nog op naam stond van "GTA: San Andreas", verbroken. In 24 uur wist "San Andreas" 501.000 exemplaren te verkopen.

Hoeveel exemplaren in Nederland over de toonbank zijn gegaan is op dit moment nog niet bekend. Maar we mogen stellen dat deze ook gigantisch zijn al lijken er op de meeste plekken voldoende voorraad te zijn.

Ondanks deze goede berichten zijn er ook minder goede ervaringen. Vorige week werd al bekend dat er vastlopers zijn op zowel de Xbox 360 als PlayStation 3-consoles. Vooral de 60GB-editie van de PlayStation 3 lijkt hier het meeste last van te hebben.

Rockstar is op de hoogte van de problemen en is druk doende om een fix voor het probleem uit te brengen, maar toch werpt het een schaduw over de recordverkopen van het spel.