1 min

Tags in dit artikel

Microsoft brengt de Editor-functionaliteit naar SharePoint om spellingscontroles uit te voeren. Het belooft browserextensies voor spellingscontrole minder noodzakelijk te maken.

Microsoft voorziet meerdere onderdelen binnen Microsoft 365 momenteel van updates. Binnen dit traject krijgen SharePoint Pages en News nieuwe functionaliteit, schrijft MSPoweruser. Dit in de vorm van de integratie van de Microsoft Editor.

Direct teksten controleren

De integratie van de Microsoft Editor in SharePoint pages en Nieuws biedt gebruikers de mogelijkheid direct de spellings- en grammaticachecker te gebruiken en geschreven teksten te controleren. Hiervoor moesten SharePoint-gebruikers nog een aparte browserextensie gebruiken.

Overige functionaliteit

De toegevoegde functionaliteit helpt eindgebruikers ook met het veranderen van gesuggereerde kleurenschema’s naar monochrome kleuren wanneer deze op een thema-achtergrond worden getoond. Dit moet de zichtbaarheid van de tekst vergroten.

Volgens MSPoweruser moet de uitrol van de nieuwe functionaliteit voor SharePoint binnenkort starten en halverwege januari 2022 zijn voltooid.