1 min

Microsoft heeft in public preview zijn nieuwe cloudgebaseerde appontwikkelplatform SharePoint Embedded geïntroduceerd. Met dit platform kunnen bedrijven specifieke applicaties ontwikkelen die hun content in eigen bestaande Microsoft 365-omgevingen opslaan.

Het nieuwe cloudgebaseerde SharePoint Embedded-platform draait bovenop Azure en biedt bedrijven de mogelijkheid om eigen applicaties en die van Microsoft te ondersteunen. Dit met een enkele ervaring voor zowel eindgebruikers als systeembeheerders, die deze apps moeten beheren.

Gebruik SharePoint Embedded

Appontwikkelaars en andere zogenoemde ISV’s kunnen dit platform gebruiken om hun apps te voorzien van diverse Microsoft 365-contentfunctionaliteit binnen de applicaties die zij bouwen. Met behulp van SharePoint Embedded worden dan bijvoorbeeld documenten of Excel-bestanden beheerd binnen de eigen Microsoft 365-omgeving van de eindgebruikers.

Een diagram van de Microsoft-cloudarchitectuur.

Dit levert eindgebruikers verschillende voordelen op: meer schaalbaarheid, een robuust en consistent contentbeheer en de compliance en security die zij bij Microsoft365 gewend zijn. Microsoft 365-functionaliteit die bedrijven via de nieuwe PaaS-oplossing aan hun applicaties kunnen toevoegen, zijn onder meer Microsoft 365 Backup, Microsoft 365 Archive en ook de generatieve AI-functionaliteit Copilot for Microsoft 365.

Volgend jaar algemeen beschikbaar

Microsoft SharePoint Embedded komt halverwege volgend jaar algemeen beschikbaar. De kosten van de dienst worden berekend op basis van de gebruikte storage, het volume van de API-calls en dataoverdrachten. Voor het gebruik van SharePoint Embedded hoeven geen nieuwe Microsoft 365-licenties te worden afgenomen.