1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Gisteren dook er plotseling informatie op over de nieuwste versie van het Mac OS X-besturingssysteem. Uit de informatie blijkt dat deze zijn debuut op de aanstaande Worldwide Developers Conference (WWDC) gaat krijgen, die maandag van start gaat.

Het versienummer krijgt, in tegenstelling tot de verwachting, een opwaardering naar 10.6 en de codenaam is inmiddels ook al bekend. Naar verluidt zal Mac OS X 10.6 door het leven gaan als "Snow Leopard" en de eerste testversie zal tijdens de WWDC beschikbaar komen.

Daarnaast berichtte men dat Apple al vanaf de release van Mac OS X Snow Leopard van plan is om de ondersteuning voor PowerPC-processoren te laten vallen. Dat betekent dus dat Mac OS X 10.6 volledig voor de Intel-architectuur gemaakt zal worden en ook volledig 64-bit zal zijn.

Uit de informatie blijkt ook dat Apple de nieuwe Mac OS X-versie al voor januari 2009 gepland heeft. Dan vindt ook de jaarlijkse MacWorld plaats waar Apple traditioneel een keynote-presentatie geeft. Dit lijkt op zich geen vreemde planning, want naar verluidt zal men zich met Snow Leopard niet richten op baanbrekende nieuwe functies, maar de aandacht volledig richten op stabiliteit, performance en snelheid.

Hierdoor lijkt de nieuwe Mac OS X-versie dan ook meer een upgrade voor het bestaande Leopard-besturingssysteem, waarvoor Apple alweer met de vierde grote onderhouds- en beveiligingsrelease bezig is.