2min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Eerder werd al bekend dat Apple alweer op volle toeren werkt om een nieuwe update voor Mac OS X Leopard klaar te stomen. Nog dezelfde dag als het nieuws bekend werd, stelde Apple dan ook de eerste testversies beschikbaar aan zijn ontwikkelaarscommunity.

Uit de eerste ontvangen berichten over de update blijkt dat deze momenteel slechts vijftig megabyte groot is, hetgeen slechts een fractie is van de 400 megabyte grote 10.5.3-update. De build met buildnummer 9E6 noteert daarnaast geen ‘bekende problemen’. Qua bugfixes is het allemaal niet bijster interessant momenteel. De releasenotes melden enkele bugfixes voor iCal, AirPort en missende HTTP headers.

Wat wel interessant is, is dat Apple al een oplossing heeft ingebakken voor de problemen met Adobe’s Creative Suite 3. De problemen traden al vrij snel op na de vrijgave van de derde update voor Mac OS X Leopard. Gebruikers rapporteerden problemen met het opslaan van CS3-bestanden op een server op afstand. De bestanden raakten corrupt en daardoor compleet nutteloos.

Aanvankelijk werd gesteld dat hiervoor geen oplossing zou komen omdat in de Adobe software de ondersteuning hiervoor simpelweg ontbreekt. Kennelijk omdat ’t voorheen wel werkte heeft Apple de bug opgespoord en zo snel mogelijk opgelost, want de eerste berichten over de update bevestigen dat het weer zonder problemen werkt.

Normaal gesproken kan de ontwikkeling van een dergelijke update zeker 1 tot 2 maanden in beslag nemen. De laatste update voor Leopard kostte de ontwikkelaars van Apple maar liefst meer dan 2 maanden. Echter meldt The Unofficial Weblog vandaag dat de update al op z’n vroegst op of rond 12 juni kan komen.

De website baseert zich naar eigen zeggen op ‘betrouwbare bronnen’ die eveneens aangeven dat de update niet alleen bugfixes bevat, maar ook ondersteuning toevoegt voor de verwachte .Mac-metamorfose in Mobile Me. De bronnen zeggen zelfs dat de update ondersteuning biedt voor een nieuw stuk hardware van Apple, hierover waarschijnlijk meer op de WWDC-keynote volgende week maandag.