1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Tegenwoordig houden wetenschappers zich nog steeds bezig met onderzoeken die wat minder serieus worden genomen. Zo heeft een neurowetenschapper die actief is op de Universiteit van Kopenhagen onderzocht welk team beter is in Unreal Tournament.

Om te kijken of het rode of het blauw team beter was heeft men in totaal zo’n 1300 wedstrijden geanalyseerd in de multiplayer van Unreal Tournament 2004.

Uit het resultaat is gebleken dat het rode team vaker wint dan het blauwe team in Unreal Tournament 2004. Van de ruim 1300 wedstrijden die zijn gespeeld wist het rode team namelijk in 55 procent van de gevallen te winnen. Het blauwe team moest het dus vanzelfsprekend met een score van 45 procent doen. Volgens de neurowetenschapper is dit logisch, want hij wist het volgende te vertellen na afloop van het onderzoek: "Het heeft met psychologie te maken. Rood heeft namelijk met boosheid te maken."

Dit is echter niet de enige keer dat men iets onderzocht heeft op een kleur. De neurowettenschapper aan de Universiteit van Kopenhagen staat dus niet helemaal alleen in zijn bevindingen die hij gedaan heeft. Er is namelijk offline eerder een onderzoek naar zoiets dergelijks gedaan. Toen bleek dat tijdens de Olympische Spelen van 2004 de mensen die rood droegen vaker wonnen tijdens het worstelen dan athleten die een andere kleur droegen.