1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Novell heeft aangekondigd dat zijn ‘SUSE Linux Enterprise Desktop’-besturingssysteem (SLED) standaard geïnstalleerd zal worden op MSI’s netboooks. SLED volgt hiermee een andere Linux-distributie met een OEM-contract, namelijk Xandros. Ook Canonical beweert OEM-contacten te hebben voor een contract over de bundeling van Ubuntu Net Remix.

De Wind Notebook, zoals MSI zijn netbook, een mini-notebook op basis van Intel’s Atom-processor, noemt, zal standaard voorzien zijn van een installatie van SLED 10 als besturingssysteem en OpenOffice.org als officesuite.

Opvallend is dat er geen melding is gemaakt van het gebruik een op netbooks aangepaste versie van SLED voor de Wind Notebook. Bij Xandros en Ubuntu Net Remix betreft het in beide gevallen een aangepaste versie voor het beperkte schermformaat en de toepassingsmogelijkheden van een netbook.

De nieuwe netbook van MSI met SLED 10 zal laat in de zomer verschijnen. De netbook-markt is sterk in opkomst waarbij grote spelers vaak Linux kiezen als besturingssysteem.