Lenovo gaat Linux leveren op Thinkpad notebooks

Lenovo heeft laten weten dat zij de Thinkpad notebookserie ook zal gaan leveren met Linux. Ook zal zij ondersteuning gaan bieden voor dit besturingssysteem.

Lenovo gaat Linux leveren op Thinkpad notebooksIn een aankondiging van gisteren, maandag 6 augustus, liet men weten dat vanaf het vierde kwartaal zij Suse Linux Enterprise Desktop 10 voor de Thinkpad-serie zal gaan leveren. Er zal zowel voor commercieel gebruik als persoonlijk gebruik geleverd gaan worden.

Novell, eigenaar van Suse Linux, had een jaar geleden al een soortgelijke overeenkomst met Lenovo. Toen werd Suse Linux namelijk voor het eerst beschikbaar op een notebook van Lenovo, namelijk op de Thinkpad T60p. Dit jaar is het echter nieuw dat men kan kiezen voor een voorgeïnstalleerde versie van Linux en dat er tegelijkertijd ook nog ondersteuning geleverd wordt voor zowel de hardware als de software. Lenovo zal zelf de ondersteuning bieden voor de hardware en het besturingssysteem, en Novell zal zich bezig houden met de updates voor het besturingssysteem.

Lenovo gaat Linux leveren op Thinkpad notebooksPrijzen van de notebooks zijn nog niet beschikbaar. Wat wel bekend is, is dat het model van vorig jaar ongeveer 1200 dollar duurder was dan een vergelijkbaar model met Windows als besturingsysteem.

Bron:TG Daily