Microsoft maakt de eerstvolgende update van Windows 11 bekend. Android-apps, taskbar updates en een nieuw ontwerp van Notepad en Media Player worden ergens in februari beschikbaar.

Panos Panay, Chief Product Officer van Windows, deelt het nieuws in een blogpost. De taskbar wordt uitgebreid met een mute- en unmute-functie. Daarnaast voegt Microsoft een widget aan de taskbar toe om lokale weerberichten in te zien. De Notepad en Media Players apps zijn opnieuw ontworpen om beter aan te sluiten op de stijl van Windows 11. Beide apps ontvangen een darkmodus.

Android-apps op Windows 11

Support voor Android-apps is de meest veelbelovende introductie. Microsoft maakt een aantal apps van de Amazon Appstore beschikbaar voor Windows 11. Een public preview, waarbij gebruikersfeedback wordt verzameld om Android support door te ontwikkelen.

Naast de aankondiging deelt Microsoft een reeks cijfers over het gebruik van Windows. Windows 10 en 11 draaien op 1,4 miljard devices wereldwijd. Volgens Microsoft worden Cisco WebEx, Slack, Microsoft Teams en Zoom zesmaal zo vaak gebruikt als voor de pandemie.

Tip: ‘Microsoft wil alle Outlook-versies vervangen door One Outlook’