‘Microsoft wil alle Outlook-versies vervangen door One Outlook’

‘Microsoft wil alle Outlook-versies vervangen door One Outlook’

In het aankomende voorjaar introduceert Microsoft ‘One Outlook’, een universele app om alle versies van Outlook mee te vervangen. Dat stelt ZDNet op basis van anonieme bronnen.

Er zijn meerdere versies van Outlook in omloop. De desktopapp voor Windows werkt anders dan de app voor macOS, interfaces verschillen per versie en ook de webapp ziet er anders uit. Volgens Windows Central en ZDNet werkt Microsoft achter de schermen aan een fusie van alle versies.

Een jaar terug trad Windows Central naar buiten met gelekte afbeeldingen en informatie over ‘Monarch’, de naam voor een universele client voor alle versies van Outlook. Naar verwachting werkt de software identiek op Windows, macOS en in browsers.

De verschillende interfaces van huidige Outlook-versies worden vervangen met een universeel, herkenbaar uiterlijk. Volgens de anonieme bronnen van Windows Central zou Microsoft de app voor het einde van 2021 lanceren. Hoewel dat nooit is gebeurd, heeft ZDNet nieuwe informatie.

One Outlook update

Anonieme bronnen van de website claimen dat de universele app momenteel binnen Microsoft wordt getest. ZDNet voorspelt dat Windows Insiders (leden van Microsoft betaprogramma’s) vanaf dit voorjaar een uitnodiging ontvangen voor de beta van ‘One Outlook’, de officieuze naam van het project.

De app zou vanaf oktober 2022 worden aangeboden als alternatief voor de bestaande Mail en Calendar apps Windows 10 en Windows 11. ZDNet verwacht niet dat alle gebruikers van oudere Outlook-versies voor het einde van 2022 worden geforceerd om de nieuwe app te gebruiken. Naar verwachting biedt Microsoft de app eerst aan en wordt het later de standaard.

Tip: Windows 11-update Sun Valley 2 verschijnt maanden later dan verwacht