1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het lijkt een ware trend te gaan worden voor ontwikkelaars. Nadat Nintendo een tijd geleden het zogenaamde Touch! Generations-label introduceerde, en ook Ubisoft pasgeleden het Play Zone-label heeft geïntroduceerd, komt nu EA Sports met haar All-Play-series voor de Wii.

Het feit dat de Nintendo Wii voornamelijk veel casual-gamers aanspreken, ziet EA Sports als een ultieme gelegenheid om erop in te spelen. Ze gaan voortaan hun Wii-sportgames zowel voor de ervaren gamers als de minder ervaren gamers toegankelijk maken.

Zo zullen de sportgames naast de gebruikelijk speelmodes ook speelmodes gaan bevatten dat speciaal gericht is op de casual-gamers. EA Sports hoopt dat hierdoor hun sportgames voor de casual-gamers aantrekkelijker zullen worden.

Voorbeeld van zo’n All-Play-game is bijvoorbeeld FIFA 09. Spelers kunnen naast de gebruikelijk 11 tegen 11-wedstrijden, ook 8 tegen 8 spelen waarin je Mii-personage op het veld loopt tussen de grote voetbalsterren. De eenvoudige besturing zorgt ervoor dat het spel nog toegankelijker wordt voor beginnende spelers. Daarnaast zal FIFA 09 nog enkele mini-games bevatten dat zowel voor jong en oud geschikt is.

Andere sportgames voor de Wii die onder het All-Play-label vallen zijn: Tiger Woods PGA Tour 09, Madden NFL 09 en NBA Live 09.