2min

Tags in dit artikel

, ,

EA Sports heeft weer wat meer informatie over FIFA 09 losgelaten. De voetbalgame dat gepland staat voor de herfst van dit jaar, zal volgens EA op elke platform een unieke ervaring opleveren.

Bij het ontwikkelen van FIFA 09 heeft EA rekening gehouden met de hardware van elke platform. Hierdoor hebben ze naar eigen zeggen voor elke platform een unieke gameplay-ervaring weten te creëren, doordat ze alle voordelen uit de hardware hebben gehaald.

Voor de PS3 en Xbox 360 betekent dit dus een verbeterd engine, zowel op visueel als gameplay-gebied. Zo zorgt de verbeterde animatietechniek voor een snellere reactie bij directe schoten en passes, snellere en gecontroleerdere dribbels en een verbeterde balaanname. De verbeterde engine zorgt er voor dat FIFA 09 nog realistischer oogt. Spelers zullen op een meer natuurlijke wijze de duels aangaan en hebben nu ook meer variaties bij het tackelen van de bal.

De pc-versie van FIFA 09 blijkt nu in tegenstelling tot een eerdere berichtgeving toch gebruik te gaan maken van een high-end graphics-engine. EA heeft hiervoor gekozen op aandringen van veel pc-gebruikers. Dit betekent dus dat de pc-versie van FIFA 09 straks op een gelijkwaardige engine gaat draaien als die van de PS3 en Xbox 360. Daarnaast zal je in de pc-versie ook met de muis het spel kunnen besturen. Dit zorgt weer voor een intuïtiever gameplay-besturing.

De Wii-versie dat onder de All-Play-serie valt, gaat zoals al eerder gemeld zich meer richten op de casual-gamers. FIFA 09 All-Play zal naast de geavanceerde besturing daarom ook een aangepaste besturing krijgen zodat het spel toegankelijker wordt voor alle gamers. Daarnaast krijgt de Wii-versie verschillende speelmodes die zowel geavanceerd als simpel zullen ogen.

Naast dat iedere platform haar eigen unieke features bevat, heeft EA bekend gemaakt dat in FIFA 09 de gamer voor het eerst de game-engine in FIFA zelf kan optimaliseren. Je kunt bijvoorbeeld nu voor het eerst de strategie- en positiespel van je spelers aanpassen. Ook de Be-a-Pro-mode is nu uitgebreid waardoor het mogelijk is om meerdere seizoenen als een voetballer te spelen.

FIFA 09 staat gepland voor dit najaar en zal op alle platformen uitkomen. EA heeft laten weten tijdens de Leipzig Games Convention later dit jaar nieuwe toevoegingen in de PS3, Xbox 360 en pc-versie van FIFA 09 te zullen onthullen.