Diablo III werd ruim anderhalf jaar geleden onthuld, maar op dit moment heeft Blizzard nog geen releasedatum naar buiten gebracht. Nu heeft Blizzard wel laten weten dat de game niet meer in 2010 uit zal komen. De reden zou zijn dat de games altijd te vroeg worden aangekondigd.

Rob Pardo van Blizzard heeft in een interview met Techland nog een keer laten weten dat het spel dit jaar niet meer uit zal komen. Daarover verteld hij namelijk, "De game zal volgend jaar zeker niet verschijnen. We kondigen de komst van al onze games altijd veel te vroeg aan. Dan realiseren we ons dat en denken, ‘Weet je wat? De volgende keer doen we het anders’. Maar daar falen we dan alsnog weer in."

Pardo vertelt dat hij liever wacht met het uitgeven van een releasedatum dan dat hij een game uitbrengt die nog niet goed blijkt te werken. Zo vertelt hij, "Als we een game aankondigen is het meer zoiets van, ‘Hier is de game waar we aan werken. We zullen er vanaf nu over gaan praten en wie weet wanneer hij verscheept zal worden."

Diablo verschijnt nu op zijn vroegst in 2011. Volgens Blizzard richten ze zich voornamelijk op de kenmerkende gameplay. Het derde deel van Diablo zal zich 20 jaar na het tweede deel afspelen. In dit deel heeft het kwaad zijn weg teruggevonden naar Tristram waardoor de gamer het weer moet opnemen tegen vele tegenstanders uit de hel.