1 min

Tags in dit artikel

, ,

Rob Pardo, vicepresident van Blizzard, heeft in een interview met Eurogamer laten weten dat het in theorie mogelijk is, om Diablo III op de consoles uit te brengen.

Blizzard had vorige week tijdens de Worldwide Invitational in Parijs eindelijk Diablo III officieel aangekondigd. Blizzard heeft nadrukkelijk laten weten dat de game in ontwikkeling is voor de pc en Mac, simpelweg omdat deze platform het meest geschikt is voor de game. Een console-versie komt momenteel dan ook niet aan de orde.

Gezien de populariteit van spelcomputers tegenwoordig, werd aan Pardo gevraagd of er mogelijkheden zijn voor een console-versie. Pardo antwoordde hierop het volgende: "Theoretisch gezien is dit mogelijk, er zal dan wel een paar noodzakelijke aanpassingen in de besturing moeten komen zodat de game uiteindelijk goed tot zijn recht kan komen op de consoles." Het blijft echter niet alleen bij het aanpassen van de besturing, Pardo gaf namelijk aan dat er ook over de werking op consoles nagedacht moet worden. Zo zal het gemak van de point en click besturing op de computer, in grote mate verloren gaan op een console. Er zal daarvoor in de plaats daarom iets anders op bedacht moeten worden.

Een console-versie van Diablo III staat voorlopig dan ook niet op de planning. Blizzard focust ligt momenteel op de pc en Mac-versie, maar een toekomstige console-versie van Diablo III is niet per definitie uitgesloten.