2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple is afgelopen weekend stilletjes begonnen met de uitrol van de me.com e-mailadressen voor alle bestaande accounts van de huidige .Mac-service die binnenkort vervangen wordt door het op 9 juni aangekondigde Mobile Me.

Verschillende gebruikers melden dat zij vanaf afgelopen zaterdag gebruik kunnen maken van het nieuwe me.com e-mailadres met hetzelfde voorvoegsel als bij hun huidige mac.com e-mailadres. Echter melden er ook enkele dat dat bij hun nog niet het geval is. Het lijkt er daarom op dat Apple de uitrol van de nieuwe e-mailadressen gefaseerd door zal gaan voeren.

Hoewel iedereen die op .Mac geabonneerd is dus een nieuw e-mailadres krijgt, heeft Apple verzekerd dat het oude e-mailadres niet buiten gebruik gesteld zal worden en eveneens niet na verloop van tijd zal verlopen. Bestaande gebruikers hebben dan dus de beschikking over twee e-mailadressen, een mac.com e-mailadres en een me.com e-mailadres.

Een ieder die op dit moment een account bij .Mac heeft en daar ook voor betaalt zal op of rond 11 juli gratis omgezet worden naar het nieuwe Mobile Me. Apple heeft aangegeven dat Mobile Me tegelijkertijd met de iPhone 2.0-software gelanceerd zal worden en dat brengt ons bij 11 juli 2008, de dag dat tevens de iPhone 3G in Nederland en 21 andere landen in de verkoop zal gaan.

Nieuwe gebruikers hebben straks alleen nog de keuze uit een me.com e-mailadres. Op dit moment kun je bij een groot aantal Apple Premium Resellers in Nederland profiteren van een korting van .Mac, dat standaard 99 euro kost. De .Mac-doosjes moeten namelijk de deur uit om vervangen te worden door nieuwe Mobile Me-doosjes. Op 11 juli word je dan gratis omgezet naar Mobile Me.